Profil

Fyns Nimbus Center, som er en privatejet enkeltmandsvirksomhed, blev etableret af Tage Johansen i 1986.

Centret kan i et moderne udstyret værksted tilbyde total renoveringer og renoveringer af enkeltdele. Der anvendes reservedele fremstillet efter Nimbusfabrikkens originale tegninger. Det store reservedelslager sikre hurtig levering af reservedele, også til udlandet.

Centret eksporterer reservedele til kunder i hele verden, bl.a. hele Europa, Australien, USA, og Canada. Nimbus ejere kommer fra Østrig, Schweiz, Holland og Belgien med deres motorer og cykler for at få dem renoveret.

Sådan begyndte det

I 1953 købte Tages far en ny nimbus med varesidevogn, Tage var ikke ret gammel inden han begyndte at hjælpe far med at vedligeholde den, og da han var 8 år, begyndte han at kører på den hjemme i gården og ude på markerne.

Tage kom i lære som mekaniker, og kort før hans 20 års fødselsdag spurgte faren om han ville ha´ en 1939er nimbus i fødselsdagsgave, det er så den som senere er blevet monteret med gen-gasgenerator.

Som mekaniker var det naturligt at Tage hjalp vennerne med at servicere deres nimbusser.

Efter en årrække som lastvogns mekaniker, traktor montør, hydraulik mekaniker, auto elektriker og hvidvaremontør, kom så starten i 1986 først på deltid efter fyraften, men fra 1989 på fuld tid.

Tage køre i dag på en 1954 med Bender sidevogn og anhænger, og hans første nimbus fra 1939 med gen-gasgenerator og sidevogn. generatoren erhvervede han sig i 1999 efter at have løbet den tidligere ejer på dørene i 20 år, for at overbevise ham om at han var nødt til at sælge.

Og så er der den fra 1946 en civilforsvars model med sidevogn til vinterbrug.

Faderens 1953er er overgivet direkte fra bedstefar og til Flemming Tages søn.

Tages datter Anette har selvfølgelig også fået en, og begge børn køre kører en del på dem.

Fyns Nimbus Center | Hedebovej 15 | 5750 Ringe | Phone +45 40 26 16 29 | fnc@fynsnimbus.dk